CH-branden

Sista dagen för CH i hovrätten

I dag hålls slutpläderingar i hovrätten i den uppmärksammade CH-rättegången. Under eftermiddagen har försvararna till två av de totalt tre män som misstänks för inblandning i mordbranden slutpläderat.

I Hovrätten för Nedre Norrland hålls i dag slutpläderingarna för de tre män som står åtalade för branden på Centralhotellet i Gävle 2005.

Advokat Gunnar Falk företräder den 30-åring som misstänks ha tänt på CH och som dömdes till tio års fängelse för grov mordbrand i Gävle tingsrätt, något som ogillas av advokaten.

– Min förhoppning är att Hovrätten ska komma till en annan bedömning än tingsrätten, säger Gunnar Falk som hävdar att han klient är oskyldig.

Kritiserar bevisprovokationen
I dag var han först ut av advokaterna i slutpläderingen och han talade då kritiskt om den bevisprovokation som hans klient blivit utsatt för i Holland. Eftersom metoden är omdiskuterad och dokumentationen svag på avgörande grunder vill han att åtalet läggs ned.

– Är man oskyldig, så ska man inte ha något straff, säger han.

Alla vill ha frikännanden
Under eftermiddagen kommer åklagarsidan med Ann-Charlotte Bålman i spetsen att slutplädera och de vill inte ge några kommentarer innan de är klara.

Alla tre försvarare kommer att kräva sina klienters frikännande.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista