gävle

Mötesplats för missbrukande kvinnor öppnade

I Gävle öppnade RFHL Gävleborg i dag Qvinnoqulan - en mötesplats där missbrukande kvinnor ska kunna knyta relationer, tala om sina problem och med kamratstöd bygga upp ett nytt liv.

Qvinnoqulan bedriver ingen missbruksbehandling, men ska ändå fylla en viktig funktion för kvinnor som fastnat i missbruksproblem och socialt utanförskap.

– Det finns ingenstans att ta vägen när man lever i ett utanförskap, man lever i skam och skuld och vet inget annat, och därför ska Qvinnoqulan vara en frizon, säger Kristina Eriksson, kassör i RFHL och en av initiativtagarna.

Hon berättar att i Qvinnoqulan är alla röster lika mycket värda och att de som söker sig dit bland annat ska få hjälp att bygga upp självkänslan.

Även friskvård och avslappning ingår i verksamheten och de hjälper också till med besök hos myndigheter där de erbjuder råd och stöd.

Tomas Groop
tomas.groop@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista