Sparkade Kornsäsarbetarna tillbaka på företaget - som sommarvikarier

Korsnäs behöver extra arbetskraft i sommar, och eftesom företaget sade upp sex pappersarbetare under uppseendeväckande former i höstas med motiveringen arbetsbrist så tvingas företaget nu ta in de uppsagda männen som sommarvikarier.

Men det var fackföreningen som fick påminna företaget om att de sparkade arbetarna faktiskt hade förtur till jobben eftersom företagets motivering till uppsägningarna var arbetsbrist.

Korsnäs har sedan i ett brev till Arbetsdomstolen motiverat uppsägningarna med beskyllningar att de uppsagda var lata och odugliga.

Korsnäs personalchef Roger Nyman tor inte att detta kommer att påverka Arbetsdomstolen, som nu i sommar ska avöra om det var rätt eller fel att sparka just de här arbetarna.

Pappers ordförande på Korsnäs, Jan-Henrik Strandberg, håller inte med. Han tror att Arbetsdomstolen nu kommer att ge facket - och därmed arbetarna rätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".