Söderhamn

SUIF siktar mot nytt guld

I kväll drar elitserien i bordtennis i gång för herrar. Och de regerande svenska mästarna SUIF inleder borta mot Rekord från Helsingborg.

Peter Blomqvist är tränare för Söderhamnslaget som nu inleder jakten på nytt guld.

– Det ska bli kul att det kommer i gång igen, vi har ju otroligt bra självförtroende efter vinsten. Det ska bli intressant att se vad spelarna kan prestera här i första matchen, jag tror på en bra chans att vinna, säger Peter Blomqvist.

Klockan slog 16.40 den första maj i år när Sun Jian piskade in matchbollen som betydde SUIF:s femte SM-guld. Men nu har en sommar passerat och frågan är hur guldtörstiga SUIF-spelarna är inför en ny säsong.

– Det är klart att vi har hungern kvar och vi är unga så man vill ju vinna så många gånger som möjligt men det är skönt att man har det där SM-guldet, det lite mer bonus om man vinner igen, säger Hampus Nordberg.

Söderhamn får inledningsvis klara sig utan sin Kines Sun Jian som ansluter först efter fyra omgångar. Kvar i laget finns Hampus Nordberg och Jon Persson som hade ryggproblem i fjol och spelade sparsamt. Och så vänsterhänte dubbelspecialisten Viktor Brodd som vänt åter från spel i tyska tredjeligan.

– Det ska bli kul att få komma tillbaka, säger han.

Nu kastas han in direkt i hetluften mot Helsingborgslaget Rekord, men kommer han att räcka till?

– Nu har han vuxit och känner själv att han är duktig så jag tror säkert att han kommer att vara en färgklick i ligan, säger tränare Peter Blomqvist.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se