gävle

Obetalda fakturor ska betalas

Företaget Gavlén Event som arrangerade Sommaryran i Gävle har inte klarat av att betala ut pengarna till artister och andra som jobbade under festivalen i Gävle i somras. Tomas Gavlén som driver företaget säger att orsaken är att hans företag också har obetalda fakturor att driva in – och att det därför saknas pengar i kassan.

De som besökte Sommaryran i Gävle i augusti i år kunde både åka karuseller och lyssna på artistuppträdanden.

Men nu har festivalen fått en sur eftersmak. Varken artisterna som uppträdde eller Gävle antirasistiska kulturförening, GARK, som var ansvariga för scenområdet har fått betalt.

Och P-O Flodström som var artistansvarig vid Sommaryran i år väntar fortfarande på de 80 000 kronor som Gavlén Event ska betala till föreningen GARK - pengar som skulle gått bland annat till artisterna.

– Fullt förståeligt så ringer folk varje dag och undrar var pengarna är. De har blivit lovade en viss summa pengar och då ska de ha den summan, säger P-O Flodström.

Pengarna är på väg

När Radio Gävleborg i dag får tag på Tomas Gavlén som äger företaget så säger han på telefon att anledningen till att pengarna dröjer är att det saknas pengar i kassan eftersom han själv har obetalda skulder att driva in. Han säger också att pengar är på väg in i företaget.

Han vill inte ställa upp på en bandad intervju – men han säger att pengarna är på väg till föreningen och att de båda parterna är överens.

Och efter att Radio Gävleborg uppmärksammat fallet så har parterna återigen varit i kontakt med varandra och enligt P-O Flodström så har man kommit överens om att dela upp betalningen på tre fakturor och att den första ska betalas så fort som möjligt.

Martin Svensson
martin.svensson@sr.se