Fotboll

Gefle har inte gett upp

Gefle IF är på väg ut ur fotbollsallsvenskan. Med fem matcher kvar att spela ligger laget sist i tabellen.

Trots att inget för stunden verkar gå Gefles väg, så verkar laget ha svårt att sätta fingret på vad som saknas.

– Man skulle kunna skylla på oflyt, men det kan man ju inte göra heller. Det är någonting som saknas, jag vet inte riktigt vad, förhoppningsvis ska vi hitta det tillsammans, säger James Frempong, mittfältare i Gefle IF.

Att oflyt är det som ligger bakom Gefles uteblivna framgångar i årets fotbollsallsvenska är nog inte hela sanningen.

Tufft tabelläge
Med 25 matcher spelade har laget bara lyckats ta 23 poäng och parkerar därmed sist i tabellen. I går blev det en ny förlust hemma mot bottenkonkurrenten Halmstad, och Gefles tränare Pelle Olsson tycker att Gefles tuffa situationen tabellmässigt, också märks på planen.

– I går så hade vi bevisligen fler målchanser än motståndarna men de var mer effektiva och kunde spela lite mer avslappnat i och med att de hade ett trepoängsförsprång, och det är det som är nackdelen när man kommer in i den här slutspurten, är man efter kan det bli en belastning och man spänner sig lite grann i de avgörande lägena, säger Pelle Olsson.

Har saken i egna händer
Totalt återstår fem matcher och 15 poäng att spela om och Pelle Olsson säger att en första seger på söndag skulle smitta av sig på resten av slutspurten och att Gefle med två återstående bottenmöten fortfarande har allting i egna händer.

– Det är helt klart våra egna resultat som avgör. Om vi spelar tillräckligt bra i de fem sista matcherna så kommer vi att reda ut det på egen kraft, säger Pelle Olsson.

Martin Svensson
martin.svensson@sr.se