bollnäs

Nya uppgifter i misstänkt mordfall

Polisen söker fortfarande efter försvunne Christian Larssons kropp som man tror ska vara begravd vid en skogsväg utanför Bollnäs. Enligt förundersökningsledaren Sune Nordh har det framkommit nya uppgifter efter förhör.

– Det har framkommit nya uppgifter som kan vara intressanta för oss, men jag kan inte gå in på detaljer. Nu ska vi fundera över om det kan vara uppgifter som leder oss framåt, säger han.

Två 19-åringar och en 18-åring sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov. Samtliga tre ungdomar nekar till brottet men 19-åringarna har erkänt att de fraktat och begravt Christian Larssons kropp.

Tunn bevisning om kroppen inte hittas

Sökandet fortsätter och polisen använder sig av flera hundpatruller i skogsområdet kring Alfta och Älvkarlehed. Men sökandet pågår även från luften då man använder sig av en helikopter för att leta efter skogsvägar som man kan ha missat.

Att man ännu inte hittat någon kropp försvårar bevisningen för åklagaren. 

Enligt Sune Nordh kan förhöret med 18-åringen leda till landvinningar i utredningen. Men hans advokat, Leif Silbersky, är fåordig om resultatet av förhöret.

– Jag har ingen kommentar i det här läget. Jag kan bara säga att han förnekar brott.

Erkänner han att han begravt kroppen?

– Jag har ingen kommentar, säger Leif Silbersky.

Fernando Arias
fernando.arias@sr.se