bollnäs

Sökandet har avbrutits

Sökandet efter försvunne Christian Larsson från Bollnäs har avbrutits. Polisen har den här veckan sökt i skogarna kring Älvkarhed utanför Alfta med åtta hundpatruller utan framgång, men man har inte gett upp.

- Det kommer uppgifter hela tiden. Vi har kontakt med de misstänkta och det kommer in nya uppgifter från allmänheten varje dag och det är vi tacksamma för, säger förundersökningsledaren Sune Nordh.

Ska analysera materialet
Under dagen och helgen ska polisen gå igenom och analysera det utredningsmaterial man har och tills vidare har sökandet efter Christian Larsson avbrutits.

I början av veckan ringade tekniker in ett område i Älvkarhed utanför Alfta med hjälp av digitala spår efter de häktades mobiltelefoner.

Åtta hundpatruller sökte längs skogsvägar men utan resultat.

För stort område
Tankar har funnits på att sätta in en skallgångskedja med hemvärnet men området är alltför stort säger förundersökningsledaren Sune Nordh.

- Det är fråga om många kvadratkilometer och det är svår terräng efter de här vägarna, säger han.

Varför tar ni inte ut de häktade till platsen så att de får peka ut den?

- Som jag har antytt tidigare finns det mycket material i det här som vi inte har gått ut med, och det är ju faktiskt så att vi är inte dummare än så utan vi har faktiskt varit ute med de misstänkta och har tittat på platsen och de har på sitt sätt försökt medverka men än har vi inte varit lyckosamma. Men vi fortsätter med sådana åtgärder givetvis, säger Sune Nordh.

Hur svårt blir det att väcka åtal om ni inte hittar Christian Larssons kropp?

- Det blir givetvis svårare, men det är inte så att vi tänker lägga ner ärendet utan det finns utredningsmaterial som gör att vi kan gå upp i tingsrätten och det är ju åklagaren som får värdera de uppgifterna så småningom, säger han.

Trion går med på att stanna kvar i häktet
Tilläggas kan att alla de tre män som misstänks ligga bakom 26-årige Christian Larsson från Bollnäs försvinnande nu har gått med på att stanna kvar i häktet.

I morse fick Sune Nordh beskedet att även den tredje misstänkte har gått med på det.

Det har nu har det gått två veckor sedan de tre männen häktades på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Åtalet skulle ha varit väckt i går men eftersom utredningen ännu inte är klar har åklagaren begärt att de tre männen ska stanna kvar i häktet i ytterligare två veckor.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se