Före detta sjukhuschef fortsätter tiga

Lena Munkhammar som sa upp sig som sjukhusdirektör för tre veckor sedan är tillbaka i Gävle. Hon har varit på semester på Teneriffa. Men frågorna hänger fortfarande i luften.

Idag talade hon inför en grupp undersköterskor. Då sa hon att hon hade varit på Kanarieöarna efter det att hon sa upp sig. Men efter talet ville hon inte bli intervjuad.

-Det har varit väldigt omtumlande. Många vill ha synpunkter och så. Jag trodde att jag skulle få vila nu. Men riktigt så blev det inte. Just nu vill jag inte lämna mer kommentarer, sa Lena Munkhammar innan hon försvann.

Vi vill fråga Lena Munkhammar vad hon menar med att hennes ambitioner för Gävle sjukhus var större än förutsättningarna. Vi vill veta vilka brister Gävle sjukhus har enligt Lena Munkhammar. Några svar har inte kommit utöver ett kortfattat pressmeddelande som skickades ut när hon slutade. Lena Munkhammar svarar inte i telefon. Hon säger bara på mobilsvaret att hon inte har några kommentarer till media.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".