bollnäs

Polisen misstänker: Kroppen har flyttats

Polisen misstänker att Christian Larssons kropp har flyttats från en av de tre platser som nu är avspärrade. En plats ligger utanför Alfta de två andra i Bollnäs. Flytten av kroppen gjordes under den första veckan som Christian Larsson var försvunnen.

Polisen har också gjort intressanta fynd Bollnäs, och det handlar om ett konkret föremål, bekräftade polisen under måndagen. Rättsläkare har varit på platsen, men enligt förundersökningsledaren Sune Nordh har man inte funnit någon kropp.

– Vi har inte hittat någonting som rör Christian Larsson. Som det är nu är det andra detaljer som vi har nytta av i utredningen som vi räddar på de här olika platserna.

Är det mordvapen?

– Det vill jag inte gå in på.

Spade?

– Samma sak där, jag har ingenting att berätta.

Bollnäsbon Christian Larsson försvann natten mellan den 7 och 8 september och tre män, 18-19 år, sitter häktade misstänkta för människorov. Men polisen misstänker att de dödat och fört bort Christian Larsson.

Polisen har letat på flera platser längs skogsvägar kring Älvkarhed utan framgång.

Efter helgens genomgång av utredningsmaterialet har tre områden spärrats av, två platser ligger i Bollnäs kommun medan den tredje ligger efter Blindtarmsvägen i Alfta.

I dag har de tre platserna undersökts av poliser och hundar. Anhöriga till Christian Larsson har informerats och förberetts. Sune Nordh tror att ett uppklarande är nära.

Under dagen har det även hållits förhör med en 18-åring som greps och anhölls i går. Han är misstänkt för skyddande av brottsling och kommer att begäras häktad i morgon tisdag.

– Han har haft uppgifter som han har undanhållit oss vid tidigare förhör, säger Sune Nordh.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se