1 av 6
Daniel Craig. Foto: Scanpix
2 av 6
Stationshuset i Kilafors. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
3 av 6
Jerry Berg är parkeringsvakt. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
4 av 6
Ingemar Andersson stoppar en bilist. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
5 av 6
Tomas Lothström ansvarar för inspelningsplatsen. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
6 av 6
Polgatan var inspelningsplats. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Kilafors

Daniel Craig spelar in i Kilafors

Kilafors har under dagen varit avspärrat. I dag har nämligen James Bond-skådespelaren Daniel Craig varit på plats och deltagit i filminspelning av Hollywoodversionen av Män som hatar kvinnor.

Det blev ett mindre kaos när Hollywoodfilmatiseringen av Stieg Larssons roman Män som hatar kvinnor fortsatte i Kilafors i dag.

Ett stort område i centrala Kilafors spärrades av och mitt i avspärrningen ligger hälsocentralen vilket fick känslorna att svalla hos del patienter.

– Nu har jag fått parkera här och gå trots att jag knappt kan gå. Man kan ju inte stänga av en hälsocentral, säger en Kilaforsbo.

Många ställer upp ideellt
Det blev en tuff dag både för en del av de Kilaforsbor som skulle till hälsocentralen och för parkeringsvakten Jerry Berg. Han är en av många som ställer upp ideellt för att tjäna lite extra pengar till sin idrottsförening, men för det fick han utstå en del spott och spe. Trots det höll han hårt på sin uppgift.

– De filmar ju här och då ska det vara rent och då får inga bilar köra ner och då hänsvisar jag till att man får gå mellan tagningarna, säger Jerry Berg.

Hemlighetsmakeriet fortsätter
Kilaforsbon Tomas Lothström jobbar åt det svenska produktionsbolaget Yellow Bird och ansvarar för inspelningsplatsen.

– Vi spärrar av inför tagningarna, säger han.

Hemlighetsmakeriet är närmast totalt. Att det spelades in film med statister på plats är klart, men nu väntar alla med spänning att få se huvudrollsinnehavarna Daniel Craig eller Rooney Mara. Envisa rykten säger att den förre James Bond-skådisen finns på plats för att spela in scener i järnbutiken här på Polgatan i Kilafors. Men Thomas Lothström vill inte avslöja något. 

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista