Ljusdal

SD-politiker ser inget problem med invandringen

Benny Bergström (SD) i Ljusdal halkade in i kommunfullmäktiga på ett bananskal. Han tycker inte att invandringen, SD:s viktigaste fråga, är ett problem i kommunen och tänker istället driva turism- och fiskefrågor.

– Nej men alltså, i Ljusdal är ju inte invandring ett problem. Vi har en bra fungerade integration på dem som kommer hit och de som kommer hit får en ärlig chans att komma in i samhället, så det ser jag inte som ett stort problem i Ljusdal, säger Benny Bergström (SD).

Sverigedemokraterna i Ljusdal har haft en minst sagt turbulent bakgrund med kandidater som hoppat av eller fått sparken och när Ljusdalsborna gick till valurnan var SD:s valsedel blank.

Inskriven på sex valsedlar
Det var alltså fritt fram att skriva in någon, och fem personer plus Benny Bergström själv, skrev dit hans namn. Något som gav honom en plats i kommunfullmäktige.

– Jag skrev mitt namn på lappen naturligtvis, och det gjorde tydligen fler också, jag har inte gått ut och haft någon kampanj, säger han.

Partierna i Ljusdal vill inte samarbeta med Sverigedemokraterna och det är något som retar Benny Bergström.

Vill driva turist- och fiskefrågor
– Det kan man ju tycka är lite sandlåda i och för sig. Man får ju skilja på rikspolitik och kommunpolitik tycker jag. Jag försöker ju göra det jag tycker är bra för Ljusdal och då handlar det om frågor som fisketurism och en evenemangshall på Östernäs och att motarbeta det tycker jag låter barnsligt, säger Benny Bergström.

När det gäller SD:s hjärtefråga - invandringen så tycker han inte att det är ett problem.

– I det stora hela just i dag ser jag inte det stora problemet för jag menar att vi har ganska välintegrerade invandrare i dag, de driver pizzerior och många av dem har arbeten, säger Benny Bergström.