söderhamn

C petas från styret i Söderhamn

Det ser ut att bli ett delvis nytt politiskt styre i Söderhamn de kommande fyra åren. Efter åtta år vid makten petas Centerpartiet från samarbetet med Socialdemokraterna som istället söker samarbete med de rödgröna partierna Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

– Det är utifrån att bilda rödgrön majoritet som vi har fört samtalen. Vi för inte förhandlingar på det viset med Centerpartiet i det här läget, säger Socialdemokraten Sven Erik Lindestam, blivande kommunalråd i Söderhamn.

Det ser alltså ut som att Centerpartiet får kliva av det samarbete de haft med Socialdemokraterna där partierna delat de två kommunalrådsplatserna i Rådhuset.

Socialdemokraterna har visserligen fört diskussioner med samtliga partier i kommunfullmäktige utom Moderaterna, Sveriges Pensionärers Intresseparti, SPI, och Sverigedemokraterna. Men det är enbart de rödgröna som suttit ned vid förhandlingsbordet.

Socialdemokratern, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer att ha partimöten i kväll för att fatta beslut om ett rödgrönt samarbete.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se