Skyddstillsyn och sluten ungdomsvård efter rånet som orsakade 80-årig kvinnas död

Fortsatt skyddstillsyn och 3 månaders sluten ungdomsvård för vållande till annans död, grov stöld och förberedelse till rån.  Det blev tingsrättens dom för den 18-årige Söderhamnsyngling som i början av mars ryckte handväskan av en 80-årig kvinna i Söderhamn så våldsamt att hon föll utför trappan i sin bostad och senare avled till följd av skadorna.

Tingsrätten ser allvarligt på brottet eftersom det riktade sig mot en 80-årig försvarslös kvinna. Men eftersom 18-åringen inte menade att skada kvinnan och eftersom han ännu bara var 17 år när brottet begicks, så dömer inte tingsrätten till fängelse. Han döms till fortsatt skyddstillsyn och sluten ungdomsvård i 3 månader för att ha vållat kvinnans död. Dessutom döms han för grov stöld. 18-åringens ett år äldre kamrat döms inte för själva rånet mot 80-åringen, utan för att ha tagit del av stöldgodset. 19-åringen döms till fortsatt skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista