Oklart om demensboendet Skogsgläntans framtid - igen

Det är återigen oklart om demensboendet Skogsgläntan ska läggas ned eller inte. Länsrätten har rivit upp hela budgeten för Sandvikens kommun där frågan om demensboendet ingår. Orsaken är att det gjordes ett formellt fel när frågan om återremittering inte togs upp. Nu måste besluten om budgeten och demensboendet göras om.

Christina Nordstrand som jobbar på demensboendet Skogsgläntan gillar inte att läget nu är oklart. -Det kom som en chock. Vi mår inte bra av det. De flesta tycker att nu har man börjat kunna se framåt. Nu vill vi ha ett snabbt beslut om hur det ska bli, säger Christina Nordland.

Tanken med att lägga ner Skogsgläntan var att de dementa skulle spridas ut på olika boenden för att ha närmare till sina tidigare hem. Men när frågan skulle avgöras i kommunfullmäktige så ville oppositionspartierna skjuta upp beslutet om att lägga ner demensboendet. Men fullmäktiges ordförande vägrade att ta upp frågan om återremittering eftersom hela budgeten då skulle falla. Beslutet överklagades, och nu har länsrätten slagit fast att det var fel att inte ta upp frågan om återremittering. Länsrätten upphäver därför hela beslutet. Sandviken har därmed nu ingen budget för i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista