Sven-Åke Thoresen (S) flyttar ut från kommunalrådskontoret. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Hudiksvall

Thoresen: "Ett svek"

Efter 16 år vid makten i Hudiksvall står flyttkartongerna i dag framme på Socialdemokraten Sven-Åke Thoresens kommunalrådskontor. Snart stormar de borgerliga in i maktens högkvarter med Miljöpartiet i släptåg.
– Ett svek mot väljarna, säger Sven-Åke Thoresen.

– Över 50 procent har röstat på de rödgröna partierna och jag har fått många reaktioner på stan där man har gratulerat till att vi har fått en rödgrön valseger i Hudiksvall. Jag tycker att det här är ett svek mot väljarna, säger Sven-Åke Thoresen.

Socialdemokraterna har styrt i Hudiksvall de senaste 16 åren, den senaste perioden i samarbete med Vänsterpartiet. Men nu stundar nya tider för Sven-Åke Thoresen som sannolikt blir nytt oppositionsråd.

Det blir också en ny situation för Miljöpartiet som hamnar i maktens finrum med den deltidspost som kommunalråd de blivit erbjudna.

– Då har man accepterat en blockpolitik, för då är man en del av kommunledningen, det ansvaret kommer man inte undan. Annars spricker kommunledningen och då faller hela regeringsunderlaget, säger Sven-Åke Thoresen.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".