Daniel Eriksson som numera återfinns i Dynamo Kazan. Foto: Charlotta Cederlöf
bandy

World Cup drar igång i Sandviken

I morgon torsdag drar World Cup i bandy i gång, i år i Göransson arena i Sandviken. Lag från Sverige, Finland, Norge och Ryssland gör upp om titeln och en av dem som vill vinna är den forne SAIK-spelaren Daniel Eriksson som numera återfinns i Ryssland.

Han skrev inför den här säsongen på ett kontrakt med Dynamo Kazan men är nu "hemma" i Sandviken igen för att spela World Cup.

– Det känns intressant. Det är ju skilda världar Sverige och Ryssland och det ska bli intressant att spela mot svenskt motstånd, säger han.

Hur bra kommer ni att vara?

– Det återstår väl att se men vi hoppas att vi ska vara med och kriga.

Dynamo Kazan bor just nu på hotell utanför Gävle och träningsspelade i går mot Skutskär för att få upp farten. Ryssarna vann ganska komfortabelt men Daniel Eriksson vidhåller att det är på torsdag det gäller att vara på topp.

– Vi vann en ganska loj tillställning men det är på torsdag det drar igång, det är då det gäller, säger han.

Inleder mot Hammarby

Dynamo Kazan inleder på just torsdag mot Hammarby i Göransson arena, där världscupen spelas i år.

– Det är en fantastisk arena. Det är jättebra att den här cupen är där den är eftersom arenan har den kapaciteten. Det är en stor öppen arena och bra för publiken att titta på.

Charlotta Cederlöf
charlotta.cederlof@sr.se

Martin Svensson
martin.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".