Caroline Schmidt. Foto: Tomas Johansson
Hudiksvall

Caroline Schmidt (C) nytt kommunalråd i Hudiksvall

1:42 min

Centerpartisten Caroline Schmidt blir nytt kommunalråd i Hudiksvall. Det blev resultatet efter gårdagens överläggningar mellan de borgerliga partierna och Miljöpartiet.

Caroline Schmidt och jobbar som företagsrådgivare inom data och IT. Men som kommunens nya styrelseordförande för Centerpartiet blir det nu politik på heltid.

– Det känns som ett stort förtroende från Centerpartiet, övriga allianspartier, Miljöpartiet och från de väljare som valt mig vilket jag är väldigt glad för eftersom jag är relativt ny i politiken, säger Caroline Schmidt.

När Hudiksvall nu första gången på 16 år åter blir styrt av de borgerliga partierna i samarbete med Miljöpartiet så blir det alltså ett färskt namn som blir kommunstyrelsens ordförande.

Caroline Schmidt är 50 år, med man och tre söner, och hon kom in i politiken så sent som för fyra år sedan då hon direkt tog Centerpartiets plats i lärande- och kulturnämnden.

Och skolan ligger henne varmt om hjärtat när vi ber henne lista sina hjärtefrågor.

– Arbete och skola är väldigt viktiga för mig, säger hon.

Caroline Schmidt blir det första kvinnliga kommunalrådet i Hudiksvall sedan Centerpartisten Marianne Alqvist och Moderaten Margareta B Kjellin styrde Hudiksvall under åren 1991-1994.

Moderaten Jonas Holm blir kommunstyrelsens vice ordförande och kommunalråd på halvtid liksom Miljöpartiets Göte Bohman.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Tomas Groop
tomas.groop@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista