1 av 2
Foto: Fernando Arias SR Gävleborg
2 av 2
Gefleortens vd Per Blomqvist. Foto: Fernando Arias SR Gävleborg
gävleborg

Milko och Gefleortens samarbetar

Per Blomqvist, vd Gefleortens: "En tillväxt på nästan 50 procent i produktion"
1:24 min

Konkurrenterna Milko och Gefleortens mejerieförening kommer nu att börja samarbeta. Uppgörelsen blev klar i dag och innebär bland annat att Milkos mjölkbönder i Hälsingland kommer att leverera råvaror till Gefleortens mejeriförening.

– Vi kommer att producera och förpacka dryckesmjölk, fil och vispgrädde för deras (Milkos) räkning, så vi får en tillväxt på nästan 50 procent i produktion, säger Gefleortens vd Per Blomqvist.

För Gefleortens räkning innebär uppgörelsen att man måste investera i nya lokaler och att man kommer att nyanställa ett tiotal personer.

Samtidigt meddelar Gefleortens vd Per Blomqvist att inköpspriserna från bönderna nu kommer att höjas:

– Våra bönder kan få lite bättre betalt och en bättre ekonomisk situation, det är viktigt och det är därför vi gör det här samarbetet med Milko.  

I ett pressmeddelande skriver Milko att inköpspriserna även kommer att höjas för Milkoanslutna mjölkbönder med 30 öre per liter. Detta efter att mjölkooperativet genomgått flera förändringar under den senaste tiden.

Fernando Arias
fernando.arias@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".