Så här vill Gefle jubla på söndag mot Gais. Foto: Pernilla Wahlman/Scanpix
allsvenskan

Gefle laddar för avgörandet

På söndag tar Gefle IF sig an GAIS i säsongens näst sista hemmamatch. Med tre omgångar kvar ligger Gefle på nedflyttningsplats och seger är mer eller mindre nödvändigt.

– Trots tabelläget tycker jag att spelarna visar stor tilltro och är vid gott mod, säger Gefles tränare Pelle Olsson.

Och läget för Gefle IF kunde ha varit betydligt bättre. Med tre omgångar kvar att spela ligger laget fyra poäng efter Åtvidaberg på kvalplats och AIK som huserar strax över kvalstrecket, men trots det ser Pelle Olsson ljus i mörkret.

Är det en fördel eller en nackdel att det är tätt kring kvalstrecket?

– Just nu är det en liten nackdel men samtidigt ska ju Åtvidaberg och AIK mötas i den sista omgången så att vi har ändå en bra chans om vi sköter våra kort väl.

Gefle har tränat som vanligt i veckan och förutom skadade Hasse Berggren och några småförkylningar så ser alla spelare ut att vara disponibla inför helgens drabbning.

– Han (Hasse Berggren) har inte kunnat tränat med laget de senaste veckorna. Vi får se hur det blir på lördag om hans ljumskproblem släpper och han kan delta i träningen då om han finns med i truppen, säger Pelle Olsson.

Hur ser drömstarten ut på matchen på söndag?

Att vi spelar enligt vår plan, men det viktiga är att resultatet är rätt efter 90 minuter. Avgörandet kan komma när som helst i en sådan match men det är viktigt att inte bli rädd, avslutar Pelle.

Jenny Sanner Roosqvist
jenny.roosqvist@sr.se

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".