Ishockey

Ekholm sänkte Skellefteå

0:55 min

Mattias Ekholm blev stor matchhjälte i Brynäs när han gjorde 2-1 mot Skellefteå med bara en knapp minut kvar att spela. Därmed var Skellefteås segersvit bruten.

Magnus Wahlman valde Lagens lirare:
Brynäs: Niklas Svedberg
Skellefteå: Joacim Eriksson

– Det var en tempostark inledning av matchen. Båda lagen satsade hårt på det offensiva, sa Radiosportens Magnus Wahlman.

Mattias Ekholm värvades inför denna säsong från Mora till Brynäs. Då var det knappast någon som hade förväntat sig att han skulle toppa Brynäs interna målliga efter 13 omgångar.

– Bägge lagen fuskar i spelet i egen zon, man slarvar i man-man-spelet. Det är nog bara en tidsfråga innan det blir mål, sa Magnus Wahlman i början av andra perioden.

Och Wahlman fick rätt. Erik Forsell ger Skellefteå ledningen och jacob Silfverberg kvitterade  i powerplay.

Mattias Ekholm gjorde sedan segermålet för Brynäs med en minut kvar av matchen och är nu uppe i sex fullträffar. Ekholms segermål kom sedan Jakob Silfverberg jobbat stenhårt i anfallszonen.

– Jag lever i ett ruggigt stim just nu, det är bara köra på, säger Ekholm till Radiosporten.

Silfverberg svarade också för Brynäs kvittering. Då tryckte sig in framför Joacim Eriksson i Skellefteås mål och överlistade sin gamle lagkamrat.

Matchen bjöd annars inte på så mycket skönspel, de individuella misstagen var ganska många och lagen hade svårt att organisera sitt anfallsspel, speciellt i numerära överläge.

För Brynäs var segern mycket välkommen med tanke på att laget tappade 3-0 till förlust 3-4 mot Djurgården tidigare i veckan. Skellefteå hade tre raka segrar innan torsdagens match, nu är den sviten bruten.

– Det var väl en 1-1-match. Men så är det i hockey. Just nu känns det jäkligt surt att vi släppte iväg det. Det är en lång radda misstag, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg till Radiosporten.

  Brynäs-Skellefteå 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (7.04) Erik Forssell (Jimmie Ericsson, Pierre-Edouard Bellemare), 1-1 (16.38) Jakob Silfverberg (Andreas Dackell, Mattias Ekholm) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (18.59) Mattias Ekholm (Jakob Silfverberg, Alexander Sundström).

Skott: 21-29 (4-7, 11-9, 6-13).
Utv, Brynäs: 6x2. Skellefteå: 8x2.
Domare: Mikael Nord, Arboga, och Ulf Rådbjer, Grödinge
Publik: 4 782.

Radiosporten
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista