Drive in-gudstjänst nytt grepp i Hamrånge

Gud, Elvis och motorvrål var några ingredienser när Hamrånges kyrkoherde Rickard Berggren idag ordnade en mycket annorlunda drive in-gudstjänst vid Hamrångefjärdens idrottsplats.

På söndagen anordnades en minst sagt annorlunda drive in-gudstjänst vid Hamrångefjärdens idrottsplats. Samtliga motorklubbar i länet hade inbjudits och dessutom uppmanats att ta med sig bilen in på ”gudstjänstområdet.”
Anledningen var att kyrkoherden i Hamrånge Rickard Bergren hade bestämt sig för att välsigna alla bilar som dök upp. En omröstning om gudstjänstens häftigaste bil och låtar av Elvis Presley kompletterade denna orginella liturgi.
På Ärkestiftet i Uppsala har man ställt sig försiktigt positivt till gudstjänstidèn, eftersom alla motorklubbar i länet bjudits in. Däremot säger Göran Lindström som anvarar för gudstjänstutvecklingen i stiftet att han är tveksam till att kyrkoherden i Hamrånge tagit sig för att välsigna också de själlösa bilarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista