Bandymålvakter: Anders Svensson, Edsbyn, Joel Othén, SAIK, Timo Oksanen, Bollnäs och Daniel Wasberg, Broberg. Foto: SR Gävleborg
Bandy

Dags för Elitseriepremiär

"Det kommer bli en väldigt jämn serie i år"
1:41 min

I kväll drar Elitserien i bandy äntligen igång. Både SAIK och Bollnäs GIF inleder på bortaplan mot Sirius respektive Villa Lidköping och på fredag är det dags för Edsbyn och Broberg/Söderhamn att spela den första seriematchen.

– Vi har samma möjligheter som vi hade förra året, men samtidigt var det ju oerhört tufft redan då. Jag tror att det kommer att bli lika tufft i år, säger

Jämnt och tufft. Det är rubrikerna inför kvällen när årets elitserie i bandy inleds. Bollnäs målvakt Timo Oksanen spelar ikväll borta mot Villa från Lidköping, och för Sandvikens del väntar Uppsalalaget Sirius på Studenternas.

Serien bättre än någonsin
Edsbyn och Broberg får vänta till på fredag på sina premiärer, också det på bortaplan mot Hammarby för Byns del och Kungälv för Broberg. Och Brobergs tränare Svenne Olsson tycker att serien är bättre än någonsin med idel tuffa motståndare.

– Som tränare vill man ju räkna in några lätta segrar men så kommer det inte att bli i vinter. Jag tycker att Svenska Bandy borde profilera den här elitserien, för så bra och jämn som den är i år har den aldrig varit så det är härligt, säger Svenne Olsson.

SAIK och Hammarby favoriter
Edsbyns målvakt Anders Svensson håller med. Men ser samtidigt två lag som sticker ut.

– Sandviken och Hammarby ser jag framförallt som de stora favoriterna, kanske också Villa Lidköping. Jag tror att det kommer att bli en väldigt jämn serie och det svårt att sia vilka åtta lag som går till slutspel, säger Anders Svensson.

Premiäromgången för länslagen:

27 okt - Villa Lidköping - Bollnäs
27 okt - IK Sirius - Sandvikens AIK
29 okt - Hammarby IF - Edsbyns IF
29 okt - IFK Kungälv - Broberg/Söderhamn

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".