Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson är klar för Melodifestivalen. Foto Bertil Ericson/Scanpix
gävle

Babsan klar för Melodifestivalen

Lars-Åke "Babsan" Wilhemsson: "Den kommer bli en sommarplåga"
1:24 min

Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson har blivit uttagen till Melodifestivalen 2011. Låten har skrivits av den schlagererfarna Gävletrion Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg.

– Det är jättekul, inte minst för att Babsan är en lokal artist, säger Larry Forsberg som till vardags är programledare i P4 Gävleborgs program Morronen.

Lars-Åke Wilhelmsson säger till P4 Gävleborg att han är glad över att få ställa upp i Melodifestivalen och att också han tycker att det är kul att få ställa upp med en låt med lokal anknytning till Gävle och som schlagertrion Forsberg, Wastesson och Sjöberg ligger bakom.

– De har ju gjort såmånga hitlåtar och så har jag fått en nu, det är jättekul, säger han.

"Babsan drar på chartersemester"

Låten heter "Skaffa mig en spanjor" och kommer enligt Lars-Åke Wilhelmsson att bli en sommarplåga.

– Jag tycker det känns som att det är en ny version av "Eviva España". Man kan tänka sig att Babsan drar på chartersemester för att träffa spännande mörkhyade män som har lite temprament, det är väl vad låten går ut på, säger han.

På onsdag offentliggör SVT ytterligare artister som kommer att vara med i Melodifestivalen 2011.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".