Folkteatern i krismöte i dag efter landstingets besparingsförslag

Under dagen i dag har Folkteaterns styrelse suttit i möte. Ett möte där man bland annat har diskuterat teaterns framtid utifrån de minskade anslagen från Landstinget som presenterades i går kväll.

Det handlar om tre miljoner kronor mindre från Landstinget, plus minskat statligt bidrag på 1 miljon kronor. Enligt teaterchefen Peter Oskarson så är 3 miljoner ungefär 80 procent av vad Folkteatern har att göra teater för, när alla fasta kostnader är avklarade. Det betyder enligt honom att man framöver måste göra billigare teater, eller säga upp personal om inte dom fasta kostnaderna kan minskas på annat sätt.

Och trots att Landstinget inte fattat slutgiltigt beslut om besparingarna ännu så inleddes MBL-förhandlingar idag på Folkteatern, där man diskuterade hur man ska klara besparingarna. Lennart Gard, ordförande för Folkteatern, säger efter dagens möte att det troligaste är att man satsar på färre produktioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista