Kajsa Norén har eget företag i Hå utanför Bollnäs. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg
Gävleborg

Nätverk viktigt för företagare

”Som ny är det väldigt värdefullt”
1:22 min

Nätverk är betydelsefullt för kvinnliga företagare. Det menar bland andra den ideella föreningen Iris i Söderhamn som drivit flera projekt som syftar till att starta nätverk.

Goda kontakter och ett stort nätverk är något som präglar framgångsrika personer. Inom Länsstyrelsens program Utveckla kvinnors företagande har ett projekt pågått som handlar om nätverkens betydelse för kvinnliga företagare.

– Man jobbar ofta ensam och man behöver den här stöttningen, säger Ulla Berglund från den ideella föreningen Iris i Söderhamn som drivit flera projekt som syftar till att starta nätverk.

För två år sedan genomfördes projektet Hälsorika Hälsingland i Söderhamn. Projektet riktades till kvinnor inom friskvård, alternativa behandlingsformer och komplementärmedicin i Hälsingland. Det resulterade i ett nätverk med en gemensam portal för marknadsföring.

Flera av företagarna har fortsatt i nätverket efter projekttidens slut. En av dem är Kajsa Norén som har eget företag i Hå utanför Bollnäs.

– Även om man inte träffas jämt så känns det bra att man har nätverket bakom sig. Det har betytt mycket och gav en puff framåt när man var ny som var väldigt värdefullt, säger egenföretagaren Kajsa Norén.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".