Foto: Linnea Ericsson SR Gävleborg
ljusdal

Ljusdal kan få gratis kollektivtrafik

Malin Ängerå (S): "Vill skapa attraktiv kollektivtrafik
1:42 min

Ledande socialdemokrater i Ljusdal vill undersöka möjligheten att införa gratis kollektivtrafik i kommunen. De vill starta en utredning med syftet att ta reda på hur man ska få fler att välja bussen istället för bilen och kommunstyrelsen ställer sig nu bakom motionen.

– Vi vill skapa en attraktiv kollektivtrafik för våra medborgare och det är fullt politiskt möjligt att ta ett beslut om fri kollektivtrafik inom kommunen, säger Malin Ängerå, Socialdemokratisk ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden.

Gävleborg är ett av de största länen i Sverige, och Ljusdal en av de största kommunerna. Det gör att det är extra utmanande att planera kollektivtrafiken. Och det finns brister konstaterar Socialdemokraternas Ljusdalsordförande Roland Bäckman:

– Jag bor i Måga ungefär fem kilometer bort och när jag åker hit in kostar det 30 spänn enkel resa och då väljer jag naturligtvis att åka bil. Jag tror att man måste göra det attraktivare på det viset, säger Roland Bäckman.

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".