David Laksola från Hofors. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg
Hofors/Bollnäs

Unga idrottare fick Fair Play-pris

Juryn läser upp motiveringen
1:07 min

Två unga idrottare fick i dag ta emot Region Gävleborgs ungdomsstipendium för Fair Play och gott kamratskap inom idrotten. Det var första gången som stipendiet delades ut och på plats vid regionfullmäktiges sammanträde i Bollnäs fanns 18-årige David Laksola från Hofors för att ta emot priset.

- Han är ett föredöme för föreningens ungdomar genom sitt exemplariska uppträdande på och vid sidan av planen, säger juryns ordförande när han läser upp motiveringen till priset.

Det var första gången som Region Gävleborgs stipendium på 5000 kronor delades ut och det ska gå till en ung man och en ung kvinna i åldern 15-19 år.

Förutom David Laksola fick även 19-åriga skidåkaren Maria Nordström från Gävle stipendiet.

Hon kunde personligen inte närvara vid ceremonin i dag.

Grattis David! Du är först ut att få det här stipendiet som har inrättas för Fair Play och gott kamratskap inom idrotten. Hur kändes det att få det?

- Det var roligt, för man gör det varje dag nästintill. Det är sex dagar man håller på så det är roligt att få lite uppmärksamhet, säger han.

Vad är Fair Play tycker du?

- Det är väl att man är en bra kamrat, att man följer reglerna - eftersom jag själv är ishockeydomare så försöker man följa reglerna - och hjälpa alla andra.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".