Läsarbild från en av de många olycksplatserna i länet.

Mycket besvärligt på E4

"Det är fruktansvärt halt på vägen"
1:28 min

En rad trafikolyckor inträffade i dag på länets vägar. De allvarligaste skedde på E4 mellan Söderhamn och Gävle där två olyckor mellan plogbilar och lastbilar inträffade i norrgående körfält, en vid Högbacka och en vid Tönnebro. Trafiken leddes om vid Axmartavlan till Länsväg 583 (gamla E4).

Vid lunchtid var två lastbilar, en plogbil och två personbilar inblandade i en olycka vid Högbacka i norrgående körfält. 

Det blev dessutom stopp i trafiken norr om Tönnebro i norrgående körfält efter en olycka i morse mellan en lastbil och en plogbil. Sent på eftermiddagen uppgavs även södergående riktning ha stängts vid Tönnebro.

På E4 mellan Söderhamn och Hudiksvall vid Skarplycke körde en långtradare av vägen men där gick det vid 13.30-tiden fortfarande att ta sig förbi.

På E4 mellan Tierp och Gävle i norrgående körfält strax innan Gävle gick en bil av vägen vid 14-tiden och trafiken stod still i det vänstra körfältet.

På riksväg 80 väster om Sandviken inträffade en olycka mellan flera fordon vid 13-tiden och det var mycket begränsad framkomlighet i riktning mot Gävle.

Det finns inga rapporterade personskador.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".