1 av 2
Ett av de stillastående tågen i Östergötland. Foto: Lasse Hejdenberg / Scanpix
2 av 2
Hanna Ekelund väntade på tåget till Kristianstad. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg
gävleborg

Fortsatta tågförseningar

1:31 min

Tågtrafiken i länet dras med stora förseningar under onsdagen efter ett kabelbrott i Östergötland och ett rälsbrott norr om Gävle, och flera tåg har ställts in och ersatts med buss. Efter kabelbrottet omfördelar SJ tågen vilket direkt påverkar resenärerna i Gävleborg.

– Den nedrivna kontaktledningen i Östergötland gjorde att det blev köbildning av tåg som skulle användas på andra håll i Sverige och det gör att vi inte har tåg så det räcker, säger SJ:s biträdande presschef Ulf Wallin.

Ersättningsbussar sätts in istället för de inställda tågen och förhoppningen hos SJ är att man ska vara ikapp igen i morgon torsdag, men prognosen är osäker.

Hanna Ekelund skulle ta tåget till Kristianstad i förmiddags men fick dagen förstörd på grund av förseningarna som orsakades av rälsbrottet norr om Gävle.

 – Det förstör tidsmässigt när det gäller jobb och planering. Just nu är tåget 40 minuter sent och då kommer jag att missa tåget till Linköping också om inte det är sent, säger Hanna Ekelund.

Vet du vad förseningen beror på?

– Snön tror jag. I söndags skyllde de på Danmarkstrafiken men det tror jag vad jag vill om för tågen var försenade i Stockholm också, och i dag har jag inte fått någon information alls.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

Torbjörn Näslund
torbjorn.naslund@sr.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista