Polisman i Hudiksvall åtalad för dataintrång

En polisman från Hudiksvall har åtalats vid Hudiksvalls tingsrätt - misstänkt för dataintrång i samband med mordet på utrikesminister Anna Lindh.

Polismannen i Hudiksvall hade inte tillräckliga skäl att söka uppgifter om Anna Lindhs mördare anser åklagarmyndigheten som nu har väckt åtal mot honom. Polisen har tillstånd att föra en mängd olika register med känsliga uppgifter om enskilda personer och för att få använda registren måste det vara av nytta för utredningen och om man inte har något med utredningen att göra anses det som dataintrång. Totalt har fem polismän i länet varit misstänkta för dataintrång, men fyra av dom - en från Ljusdal, två från Gävle å en från Sandviken, har tidigare avförts från listan eftersom dom anses ha arbetsuppgifter som kan vara till nytta för utredningen. Rättegången kommer att hållas efter sommaren/i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista