Bollnäs

Bollnäs GIF gör rent hus

1:41 min

Efter nyår kommer Bollnäs bandy bland annat börja städa hemma hos folk för att få in mer pengar i föreningen. Via ett helägt dotterbolag startar klubben en serviceverksamhet som ska syssla med hushållsnära tjänster.

Efter nyår kommer Bollnäs bandy bland annat börja städa hemma hos folk för att få in mer pengar i föreningen. Via ett helägt dotterbolag startar klubben en serviceverksamhet som ska syssla med hushållsnäratjänster.

– Vi ser en möjlighet att utvecka vår verksamhet, något vi måste göra. Vår klubb är stor och det kostar att driva den. Säsongen är på fem månader om året, men vi har kostnader 12 månader om året. Därför måste vi hitta alternativa sätt att dra in pengar på, säger Sofia Nordell ordförande i Ljusnan-Voxnan Kanal AB som dotterbolaget heter.

Inte bara bandy
Det är nu i januari som Bollnäs bandy startar sin nya verksamhet som ska utföra hushållsnära tjänster. Det betyder att föreningen nu sysslar med många olika saker som inte har så mycket med bandy att göra.

Sedan tidigare driver dotterbolaget även ett vandrarhem, en webshop och en butik.

-Trenden i bandy är ju att man måste utveckla verksamheten. Vi som är uppe på Sävstaås är väldigt begränsade. Vi väntar på en arena och när vi får den kommer vi få helt andra möjligheter. Men så länge vi inte har den måste vi hitta nya vägar, menar Sofia Nordell.

Fler får jobb
Genom att dotterbolaget nu startar den nya verksamheten kommer några av bolagets säsongsanställda få jobb året runt. Dessutom har två nya medarbetare anställts. Hur mycket pengar de hushållsnäratjänsterna kan inbringa till klubben är oklart.

– Först och främst vill vi ju att det ska gå runt för oss så att vi drar in pengar till lönerna vi har att betala. Men det är klart att vi hoppas på att det ska gå bättre än så, säger Sofia Nordell.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se