Desperationen ökar hos de sex kurder i Gävle

I Gävle ökar nu desperationen bland de sex syriska kurder som sedan i tisdags hungerstrejkar utanför Migrationsverket i Gävle. Kurderna hungerstrejar eftersom de fruktar att de hamnar i fängelse och blir torterade om de utvisas till Syrien.

Syftet med aktionen är att förmå Utlänningsnämnden att åtminstone tillfälligt upphäva det beslut om avvisning som sedan ett par månader hänger över flyktinggruppen. Att återvända till Syrien nämligen mycket farligt berättar en av de hungerstrejkande Amas Malla. Advokat Tryggve Emstedt menar att det är ofattbart att Utlänningsnämnden kräver att kurderna ska utvisas menar Tryggve Emstedt. På gräsmattan utanför Migrationsverket har Tina Keita som kommit från Torsåker för att stödja de strejkande samma uppfattning..

Därmed är det ofattbart Utlänningsnämnden ändå kräver att kurderna ska utvisas menar Tryggve Emstedt. På gräsmattan utanför Migrationsverket har Tina Keita som kommit från Torsåker för att stödja de strejkande samma uppfattning..

sa sist Tina Keita (Kejta), solidarisk men inte själv hungerstrejkande. Reporter: Tomas Groop.

(Hungerstrejkar gör bara den desperate och Amas Mallas advokat Tryggve Emstedt - har stor förståelse för att de i hemlandet förföljda Kurderna just nu valt att ta det steget..

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista