Josephine Hallgren har inga problem med att få kunder till sitt hunddagis. - Det ringer folk som vill ha platser varje dag, säger hon. Foto: Fernando Arias / Sveriges Radio
gävle

Fullt på Gävles hunddagis

1:14 min

Det är fullt på Gävles hunddagis. Platserna är slut på samtliga dagis som P4 Gävleborg har pratat med och den som behöver en plats åt sin hund får ställa sig i kö.

Men även om man ställer sig i kö, så är väntetiden lång. Det säger Josephine Hallgren som jobbar på ett hunddagis i Gävle.

– Kölistan är väldigt lång och det finns de som stått där i över ett år, så det är väldigt eftertraktat, det är det, säger hon.

Nej, det är inga problem att få kunder för Josephine Hallgren och hon kan till och med kosta på sig att vara kräsen. Därmed har hon valt att bara rikta in sig på småhundar under tjugo kilo och om en hund inte fungerar med de andra hundarna så får man leta efter ett annat dagis.

Gäller att ha tur

Men det är just det som är problemet och alla hunddagis som P4 Gävleborg pratat med i Gävle är redan fulla.

– Vi hade nog lite tur, generellt är det svårt att få platser på ett hunddagis, säger Stefan Bergström vars irländska setter är en av dem som fått plats på hunddagiset.

Och om de inte hade fått en plats på dagiset så tycker han att det hade varit jobbigt.

– Ett problem hade det blivit i alla fall. De ska ju träffa andra hundar så att de får leva ett socialt hundliv, säger han.

Ska rastas var sjätte timme

Enligt Jordbruksverkets rekommendationer ska en hund rastas minst var sjätte timme och har man en hund samtidigt som man har långt till jobbet så kan det vara omöjligt för många hundägare.

– Skulle det öppna ett till hunddagis så skulle det bara vara bra. Man behöver ju inte vara rädd för att mista kunder direkt. De finns överallt, säger Josephine Hallgren.

Fernando Arias
fernando.arias@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista