Svenska Kyrkan mår dåligt

Svenska Kyrkan har större arbetsmiljöproblem än någon annan arbetsgivare i Sverige. Det visar en undersökning som Arbetsmiljöverket har gjort. I Gävleborg finns det 6 st. registrerade arbetsskador som har sin grund i sociala faktorer.

I undersökningen framgår det att antalet anmälda arbetskador p.g.a. sociala och organisatoriska skäl ligger betydligt högre hos Svenska Kyrkan än hos övriga arbetsgivare.

I Gävleborg finns det alltså 6 st. registrerade arbetsskador som har sin grund i sociala faktorer, men det kan finnas fler eftersom vissa sociala arbetsskador bara anmäls som sjukdomar till försäkringskassan. År 2001 var t.ex. 17 st anställda i den kyrkliga samfälligheten i Gävle kommun under utredning för att få rehabilitering. Idag har Svenska kyrkan i Gävle fått ner antal rehabiliterade till hälften bl.a. beroende på att Svenska Kyrkan i Gävle satsar 1,2 miljoner varje år i rehabilitering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista