1 av 2
Alva Spångberg, Josefin Werre, Wilma Eriksson och Wilma Näslund spelar i Sandvikens IF/Högbo. Foto: Anna Molin SR Gävleborg
2 av 2
Peter Svensson, en av de cupansvariga, säger att turneringen växer för varje år. Foto: Anna Molin SR Gävleborg
sandviken

Fotbollsfest i arenan

1:32 min

Den här helgen samlas tusentals ungdomar i Sandviken för att delta i en av Sveriges största fotbollsturneringar Tidningscupen. För första gången så spelas en stor del av matcherna i Göransson arena.

155 lag från Gästrikland om närområdet deltar och en som redan gjort en stor insats i laget Sandvikens IF/Högbo är 11-åriga målvakten Josefin Werre.

– Vi har vunnit vår match och det gick bra. Jag släppte inte in några mål, säger hon och skiner upp.

Nu står hon och laddar inför nästa match inne i arenan i Sandviken. På planen så pågår fyra matcher samtidigt och ljudvolymen är hög. Det är pojkar och flickor från 10 år och uppåt som spelar. Dessutom deltar seniorlag med damer och herrar och lag med funktionshindrade i cupen. Totalt spelar omkring 3 000 ungdomar inomhusfotboll i Sandviken den här helgen.

Cupen växer så det knakar

Och turneringen bara växer. I år är 155 lag från Gästrikland och närområdet anmälda - jämfört med 115 i fjol. Och för första gången så tar turneringen plats i Göransson arena. Det är ett stort lyft, säger Peter Svensson, en av de cupansvariga.

– Det är helt fantastiskt. Det blir en helt annan upplevelse för både spelare och ledare. Det blir mer lättarbetat för oss funktionärer när allt är under samma tak också. Förut har vi varit i Bessemer- och Björksätrahallen, små hallar i utkanten av Sandviken.

Och Peter Svensson tror att turneringen kommer att växa ännu mer.

– Vi har skött det här bra i fem år. Dessutom gick det inte att växa i de andra hallarna. Här har vi chansen att växa, säger han.

"Vi ska ha kul"

Alva Spångberg ser de här dagarna som en kul helg tillsammans med lagkamraterna.

--Det är jätteroligt att spela fotboll och vara med laget.

Vad har ni för mål?

– Att vinna cupen och ha kul, säger Alva Spångberg.

Anna Molin
anna.molin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista