Tekniska nämnden backar inte gällande handikapp-parkeringar. Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX
Gävle

"Jättebra om de berörda överklagar"

1:42 min

Flera handikappade i Gävle kommun har fått sina parkeringstillstånd indragna efter att Tekniska nämnden ändrat reglerna för tillstånd.

Trots det följer nämnden Transportstyrelsens regler, det beskedet ger tekniska nämndens ordförande miljöpartisten Inger Schörling i dag.

– Man kanske tyckte att man sett för generöst på det här med tillstånd för parkering för rörelsehindrade, säger hon.

Rose Blom i Gävle är rullstolsburen och fick nyligen sitt parkeringstillstånd indraget. Rose kör själv inte bil men har tidigare fått ett sånt parkeringstillstånd så att hennes man kan skjutsa henne och parkera på en handikapp-plats.

När hon denna gång skulle ansöka om ett nytt tillstånd så blev det dock nej.

– Ska vi parkera själva så måste vi ha en plats där jag kan komma ut från höger sida och det gör man inte överallt. Det är ju trångt, jag måste minst ha en halvmeter för att dörren ska kunna gå upp, säger hon.

"Bra att man överklagar"

Tekniska nämndens ordförande Inger Schörling vill dock inte göra en ändring genom något politiskt beslut utan hänvisar till de duktiga tjänstemännen.

– Tjänstemännen gör så bra som de kan men har det kommit ändringar i regelverket som går att tolka på olika sätt så är det jättebra om de som är berörda överklagar så att man får det här belyst och klarlagt en gång för alla, säger hon.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista