29 januari är det premiär för Alfta byaspex. Foto: Magnus Hansson / Sveriges Radio
Alfta

Premiär för byaspexet

1:32 min

I helgen är det återigen dags för revy i Viksjöfors i Ovanåkers kommun.

Förra året tog revygänget Alfta Byaspex ett litet uppehåll, men nu satsar de för fullt igen. Liggsår och scendrag heter årets föreställning.

"Välkomna till vår poesiafton. Det känns gott att se att så många människor har kommit för att lyssna på äkta skitit, svettig poesi".

Ja så låter det i Roffes bilverkstad där det blivit dags för poesiafton. Homage till växellådan kallas aftonen för och det är Benke från Benkes plåtverkstad som står för lyriken.

Premiär 29 januari

Föreställningen har premiär den 29 januari och som sig bör när det gäller en revy så kommer publiken att bjudas på en hel del smått och gott.

– Det är ungefär hälften egenskrivet och sedan har vi köpt in resten. Vi får väl med både SJ, julsaker och sedan finns det väl något kommunalråd, politiken finns ju med, säger Janne Svedberg som är en av skådespelarna.

En annan av skådespelarna är Frida Hellberg som är märkbart nervös inför premiären.

Vad tänker du inför premiären?

– Jag är jäkligt nervös och jag kommer nog att ha nerverna utanpå och inte vara speciellt kontaktbar. Men vi ska köra järnet, säger hon. 

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista