Niklas Svedberg släppte in ett ett mål för mycket.
Elitseriehockey

Surt för Brynäs

0:44 min

Det blev surt värre för Brynäs mot AIK hemma igår. Brynäs förlorade med 3-2 efter straffar. Detta efter att Brynäs ledde med 2-1 i den tredje perioden.

AIK plockade ut målvakten Viktor Fasth med dryga minuten kvar. Då kom kvitteringen borta mot Brynäs. I straffläggningen kunde sedan Jonas Liwing fixa ytterligare en poäng till AIK som vann 3-2.

Riv och slit. Bök och stök. Inte mycket ordnat spel. Det stod viktiga poäng på spel när Brynäs och AIK drabbade samman. För AIK, som kom med nyvunnet självförtroende efter segern mot HV 71, var det en chans att verkligen haka på lagen framför i tabellen, mot ett Brynäs som under hela säsongen haft problem att plocka poäng av de lag som funnits lägre placerade i tabellen.

Brynäs dominerade
Brynäs dominerade matchen sett till puckinnehav och målchanser. AIK spelade efter sina resurser på ett bra sätt. De krympte ytorna, jobbade stenhårt i vartenda byte och gav ofta målvakten Viktor Fasth den hjälp han behövde.

Brynäs såg ut att ha avgjort matchen i början av den tredje perioden när Lars Jonsson omarkerad kunde slå in 2-1 för Brynäs.

Ett nervöst Brynäs
Men Brynäs tappade sitt initiativ efter ledningsmålet, uppträdde många gånger riktigt nervöst och virrigt i egen zon. Det straffade sig när Rastislav Pavlikovsky på ett vinkelskott kunde lyfta in 2-2 med dryga minuten kvar, då AIK spelade utan målvakt.

I straffläggningen som följde den mållösa förlängningen satte AIK-backen Jonas Liwing 3-2 för sitt lag.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista