Malena Ernman invigde Maratonsändningen i Sveriges Radio Gävleborg. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
gävleborg

30 timmar med lokal musik

1:34 min

Nu på morgonen startade Sveriges Radio Gävleborgs musikmaratonsändning av lokal musik. Under drygt ett dygn kommer du kunna höra lokal musik av alla dess slag i våra sändningar.

Malena Ernman invigde Maratonsändningen klockan sex i morse.

– Vilken ära! sa hon och bjöd på en liten fanfar.

Strax efter klockan sex nu på morgonen startade alltså Sveriges Radio Gävleborgs maratonsändning av lokal musik. Under 30 timmar kommer den som lyssnar att kunna höra lokal musik från alla möjlig genrer. En hel del stora artister från länet kommer dessutom att medverka i våra sändningar. Kerstin Carlsson, som är programchef på Sveriges Radio Gävleborg tycker att det känns bra att sändningarna är i gång.

– Det känns så kul. Jag har varit så spänd och faktiskt nervös för att allting ska funka. Vi har jobbat jättehårt för att få till detta, säger hon.

Varför gör Radio Gävleborg den här satsningen?

– Dels för att vi kan. Vi är ju hela länets radiostation. Och dels för att vi vill. Det finns en otrolig musikskatt ute i Gävleborg. Den vill vi lyfta fram på ett och samma ställe för att storslaget visa hur bra vi är i länet, säger Kerstin Carlsson.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista