Ljusne

Man död efter villabrand

Den man som saknats efter en villabrand i Ljusne söder om Söderhamn tidigt i morse har påträffats död. En kvinna som bodde i villan lyckades rädda sig ur det brinnande huset genom att hoppa ut genom ett fönster och skadades lindrigt.

– Byggnaden var helt övertänd vid vår framkomst och lågorna stod ut genom alla fönster. Damen som hade räddat sig ut genom ett fönster befann sig i grannfastigheten och meddelade oss att hon saknade sin man, säger räddningsledare Per-Ove Johansson som var en av de första på plats efter larmet.

Polisen har under dagen genomfört undersökningar på platsen, och påträffade då mannen död i den nerbrunna villan. Vad som orsakade branden är ännu oklart.

Började brinna vid femtiden

Det var vid femtiden i morse som räddningstjänsten larmades till platsen, och när de kom dit brann det så kraftigt, att brandmännen inte hade någon möjlighet att gå in i byggnaden för att kunna rädda mannen.

– Det fanns ingen möjlighet att gå in i byggnaden utan vi fick inrikta oss på att begränsa spridningen till mycket närliggande andra byggnader samt fordon, säger Per-Ove Johansson.

Erika Hällberg
erika.hallberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".