Per-Olov "Posa" Serenius under en av tävlingarna i år. Foto: Janne Strömsten/Scanpix
Sandviken

Isracingeliten till arenan

"Vi ska försöka få hit de bästa förarna"
1:33 min

I mitten av mars så kommer några av världens främsta isracingförare till Göransson arena i Sandviken. Då arrangeras nämligen en av två inomhustävlingar i isracing.

Den andra hålls i Rättvik. En av initiativtagarna är Gävleföraren Per-Olov "Posa" Serenius och han ser fram emot ett startfält av hög klass.

– Vi ska försöka få ihop en del förare från VM-serien och de bästa svenska förarna. Sedan räknar vi med att få hit lite ryssar, tyskar, polacker, österrikare och finnar. Jag har pratat med han som är världsmästare också men det är lite svårt att få exakta besked från ryssarna, säger han.

"Det blir fina fighter"

Nu flyttar alltså sporten isracing inomhus. Och det är bandyisen i Göransson arena som blir underlaget när några av världens främsta isracingförare kommer till Sandviken för att tävla i mitten av mars. Tävlingen kommer att arrangeras av Svenska motorcykelförbundet.

Och framför allt så är det alltså Gävleföraren Per-Olov Posa Serenius som tagit initiativ till evenemanget. Och det kommer att bli en viss skillnad att köra isracing på bandyis säger han.

– Det blir väldigt korta, intensiva heat. Och det ser ut att gå väldigt fort eftersom banorna är så pass små. Så det blir tighta, fina fighter.

Kan locka ny publik

Och att sporten nu tar plats inomhus tror han öppnar upp för nya nyfikna besökare.

– Jag tror att vi kan få in bra mycket mer folk som aldrig har varit på isracing, en del familjer. Det är lite bekvämare att gå inomhus så jag tror att vi kan få en helt ny publik till isracingen, säger Per-Olov Serenius.

Anna Molin
anna.molin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".