Manliga förebilder för pojkar utan pappor

Många asylsökande barn saknar av olika skäl en närvarande pappa.  Pojkprojektet i Söderhamn ger de nya manliga förebilder

Pappa kan förstås inte ersättas - men en reserv är bättre än ingenting. Det menar Specialpedagogen Laila Lindberg från Söderhamn som dragit igång ett projekt där särskilt flykting pojkarna nu får chansen att träffa en manlig förebild. Pojkprojektet startades för sju år sedan med förhoppningen om att kunna hjälpa svenska pojkar i sex till tio årsåldern att få möjligheten att träffa en manlig förebild. Idén till projektet fick Laila Lindberg när hon under sitt arbete som specialpedagog kom i kontakt med pojkar utan pappor som var osäkra och lite stökiga eller inåtvända och blyga. När projektet visade sig fungera väl bestämde sig Laila för att även hälpa asylsökande barn som inte har någon pappa. För enligt Laila är det minst lika viktigt att dom pojkarna också får chansen att träffa en manlig förebild.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista