Magnus Dandanell, vd för Mackmyra Whisky. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg
gävle

Mackmyra på väg att börsnoteras

"Många frågar hur de kan få tag på aktier"
1:36 min

Bolaget Mackmyra är på väg mot en börsintroduktion som kan bli av redan i höst. Whiskytillverkaren har storsatsat på nya investeringar och intresset för att köpa aktier i bolaget är stort, säger vd:n Magnus Dandanell.

– Hittills har vi gjort emissioner ungefär vart tredje år och intresset är större än så, man vill egentligen kunna handla i det här dagligen och även sälja naturligtvis, säger Magnus Dandanell.

Det stora intresset för att köpa aktier är alltså en av anledningarna till att Mackmyra Whisky nu vill notera aktien på en auktoriserad lista.

En annan anledning är de stora investeringar man gjort i samband med det nya destilleriet i Kungsbäck som kommer göra produktionen fyra gånger större.

Bygget kommer stå klart flera månader tidigare än väntat, något som gör att de har chansen att få igång tillverkningen redan i år.

– För att ha möjlighet att bygga upp mängden whiskey i lager och driften av det nya destilleriet måste vi ta in finansiering för det, men å andra sidan blir det väldigt fin avkastning några år fram när whiskeyn blir klar, säger Magnus Dandanell.

Årsredovisningen för 2010 är inte klar än, men preliminära siffror visar att bolaget förra året hade en omsättning på cirka 100 miljoner kronor. Det är i så fall är en ökning från 2009 när omsättningen låg på 90 miljoner.

Erika Hällberg
erika.hallberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".