Christer Sammens är åklagare i Gävle. Foto: Anders Ekholm / Sveriges Radio
Sandviken

Solidosanhängare gripna efter skottlossning

Christer Sammens, åklagare: "En man har blivit skjuten i benet"
1:29 min

Två personer med kopplingar till den kriminella MC-klubben Solidos har gripits som misstänkta för att ha skjutit en man i benet under en skottlossning i Sandviken vid fyra-tiden i går eftermiddag.

De gripna som är väl kända av polisen har inte gjort några medgivande och Kammaråklagare Christer Sammens som leder utredningen säger till Radio Gävleborg att omständigheterna kring skottdramat ännu är oklara.

Anknytning till Solidos
Klart är bara att de gripna som är hemmahörande i Sandviken och Hofors har starka kopplingar till det kriminella MC-gänget Solidos och att de så sent som i september förra året greps och ställdes inför rätta. De misstänktes och åtalades då för bland annat människorov, sedan polisen vid en kontroll hittat en man instängd i bakluckan i den ene mannens bil.

Männen dömdes till fängelse i tingsrätten, men båda släpptes nyligen på fri fot av hovrätten. Det sedan den misstänkt frihetsberövade mannen i rätten uppgivit att han frivilligt låtit sig låsas in i bakluckan.

Utredningen fortsätter
De misstänkta greps i natt efter ett vad polisens informationsansvarige betecknar som ett mycket brett utredningsarbete. Under förmiddagen har polisens avdelning för grova brott samlats i Gävle för genomgång av utredningen som fortfarande uppges vara inne i ett känsligt skede.

Mannen, som är i 25-30-årsåldern, fördes till Gävle sjukhus med allvarliga skador och är nu inlagd på en vårdavdelning. Brottet rubriceras hittills som synnerligen grov misshandel.

Polisen är fortfarande intresserad av att vittnen till händelsen hör av sig till 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".