Lena Larsson har varit i Bollnäs tre gånger utan att dra någon större publik. Foto: Agneta Sundberg / Sveriges Radio
Bollnäs

Svalt intresse för drogförebyggande arbete

"Det är mycket skuld och skam med den här frågan"
1:20 min

I Bollnäs är det fortsatt motigt för dem som försöker dra igång en lokalavdelning för föreningen Anhöriga mot droger. Trots de stora konsekvenser som drogmissbruket haft i kommunen är intresset för engagera sig svalt.

Förbundsordförande Lena Larsson har varit till Bollnäs tre gånger för att informera om förbundet men utan någon lycka.

– Det var inte många som kom igår, det är dötrist.

Varför är det så svårt att komma igång med en förening i Bollnäs?

– Det är inte bara i Bollnäs utan jag tror att det hade varit lika svårt var vi än satt ner foten. Det är så mycket skuld och skam med den här frågan. Man skäms att man inte lyckats med sina egna barn, säger Lena Larsson.

Intresset fortsatt svalt

Till det första mötet kom 13 personer, till det andra fem och till det tredje igår 13 igen. Men trots det vill hon inte ge upp för hon tror att en förening kan göra skillnad.

– Det ser vi där vi har föreningar. Att man får träffa dem som har samma problem gör stor skillnad och att man får prata om det och får stöd och vägledning om hur man ska handla i olika frågor, säger Lena Larsson.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".