1 av 2
Babsan efter förlusten. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
2 av 2
Sanna och Brolle gick vidare till finalen. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Melodifestivalen

Babsan gick inte vidare

Babsan: "Jag tror att jag kommer att överleva"
1:35 min

Det blev ingen klang- och jubelföreställning för Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson i Melodifestivalen i går kväll. Bidraget som Gävletrojkan Lennart Wastesson, Sven-Inge Sjöberg och Larry Forsberg hade skrivit kom på sjunde plats av de åtta bidragen.

– Jag tror att jag kommer att överleva, jag är nog inte så bitter, säger Babsan efter att inte ha gått vidare från deltävlingen i Göteborg.

Gissade rätt på vinnarna
Men för primadonnan från Furuvik var det ingen överraskning. Hon hade gissat rätt på de vinnande bidragen:

– Jag har sagt Sanna och Brolle.

Om det var dystert för Babsan och låtskrivargänget bakom med Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg så gick det betydligt bättre för Gävlesonen Rickard Olsson som programledare. Men Rickard var förstås lite ledsen för Babsans skull:

– Det är beklagligt! Vi får ta en liten sorge-shot i baren i dag. Jag trodde faktiskt...alltså publiken var väldigt Babsan med väldigt mycket plakat och drag när han körde sitt nummer, men de ringde inte tyvärr, säger han.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".