Ovanligt lugn midsommarafton i länet

Det har varit en ovanligt lugn midsommarafton i länet, enligt vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen. Inga större bråk har inrapporterats, och bara någon enstaka bilolycka har inträffat. I Norduppland däremot har en misstänkt mordbrand, och ett fall av misshandel på en camping, inträffat.

En trafikolycka inträffade vid Bångsbron i Sandviken vid nio-tiden i går kväll. En personbil med två personer körde då av vägen och krockade med en telefonstolpe. De två fördes till Gävle Sjukhus, men utan några livshotande skador. Föraren är misstänkt för rattfylleri.

I norra hälsingland, vid Saltvik utanför Hudiksvall, såg en stugägare tidigt i morse en båt som drev omkring ute på havet, och larmade sjöräddningen. Men när sjöräddningen kom dit - vid sextiden - möttes de av två sovande personer, som helt enkelt hade gått och lagt sej för att sova i båten. De två kunde sedan för egen maskin styra båten in till Hudiksvall.

I Norduppland sitter en man från Älvkarleby kommun anhållen misstänkt för mordbrand. Ett bostadshus i Långsand brann sent i går kväll, men någon slog larm om branden så räddningstjänsten från Skutskär och Gävle kunde snabbt släcka branden. Enligt polisen tyder allt på att branden är anlagd.

En man i fyrtioårsåldern sitter anhållen misstänkt för att ha misshandlat en man i 50-årsåldern på Älvkarleö camping. Enligt polisen ska de två männen inte ha känt varandra - den misshandlade mannen fick föras till sjukhus med skador i ansiktet, och eventuellt också benbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista