Kritik mot uttalande om att skattehöjning inte behövs

Landstingsrådet Ingrid Amrén sa i nyheterna igår att det INTE är aktuellt med en skattehöjning - trots att landstinget går mot ett underskott på 180 miljoner kronor i år. Och det här uttalandet kritiseras nu av Yvonne Oscarsson, som är ordförande för vänsterpartiet i länet.

-Budgetförhandlingarna har ännu inte börjat, och då kan man inte säga så som hon gör, säger hon till Radio Gävleborg. Hon  tror att Ingrid Amréns uttalande kan skada de kommande budgetförhandlingarna.

-Det är förvånanade att hon går ut och säger så här i det här läget, eftersom majoriteten i landstinget består av socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet, och vi har en överenskommelse om att vi inför höstens budgetförhandlingar ska titta på hur landstinget på bästa sätt ska få in intäkter. Och vi i vänsterpartiet är inte främmande för att det behövs skattehöjningar, det säger Yvonne Oscarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista