Ändrade rutiner när det gäller remisslarv, tack vare en länsbo

Bengt Jakobsson från Norrsundet kan vara mannen som såg till att det blev skärpning med remissrutinerna på landets sjukhus. Varje år slarvar länets sjukhus med många patienters remisser. En del remisser glöms bort eller hamnar i fel hög. Så har även skett på Gävle sjukhus men nu kan det alltså bli ändring tack vare Bengt Jakobsson från Norrsundet.

Bengt Jakobsson fru Sol-Britt dog i Cancer förra sommaren. kanske hade hon levt även denna sommar om inte hennes remiss på sjukhuset i Gävle hade kommit bort. Men det gjorde den och hon är inte ensam. Hundratalet remisser varje år på landet sjukhus kommer på villovägar. Sol-Britt fick ringa själv till sjuhuset och efterlysa sin remiss...
Socialstyrelsen har nu läxat upp landets sjukhus. I Gävle ska nu remiserrrns skötas bättre gneom ett nytt datasystem som bland annat varnar om remissen kanske har glömts bort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".